Yoga bij Burn-Out is een initiatief van twee gediplomeerde en ervaren yogadocenten; beide ervaringsdeskundig op het gebied van burnout. Yoga, met al haar stijlen, richtingen en methodes heeft ons leven dusdanig in positieve zin veranderd dat wij dat graag willen gaan delen met een steeds groter wordende groep mensen die kampen met vage klachten rondom werk, prive en sociale bezigheden. Wij geloven dat praten, luisteren, ademen, stilte en bewegen belangrijke pijlers zijn voor herstel.

Slaap je slecht, ben je moe, kun je je steeds minder goed concentreren, veslapt de aandacht en interesse snel, geen zin meer in (leuke) dingen, prikkelbaar naar familie, vrienden en/of collega's, weinig zelfvertrouwen, veranderd zelfbeeld, uitbarstingen (schreeuwen, huilen, bang)? Grote kans dat je te maken hebt met oververmoeidheid/ overspannenheid en/of burnout door te veel prikkels, een te hoge druk en een te groot verwachtingspatroon (naar jezelf en naar anderen). Je hebt teveel van jezelf gevraagd en te weinig naar het lichaam en de ziel geluisterd.

Yoga leert je om contact te maken met wie je werkelijk bent. En dat is niet zweverig; aardser kan het niet! Wie woont er eigenlijk in het lichaam dat je ziet in spiegel of kan voelen als je het aanraakt? Door middel van beweging, ademhaling, meditaties en visualisaties leer je de ware ik kennen met al zijn of haar mooie en minder mooie kanten. Wat zijn je valkuilen? Wat maakt je boos? En wat verdrietig? Zodat je leert om eerder aan te voelen wanneer je de verkeerde richting op loopt. Maar ook: wat geeft je energie? Waar wordt je blij van? Waar kunnen ze je s'nachts voor wakker maken? Zodat je leert om eerder keuzes te maken die jou de juiste kant op brengen. Leer luisteren naar je lichaam en ontdek je grenzen.

Herken je jezelf in bovenstaande? Dan zouden deze (prive)lessen iets voor jou kunnen zijn. In de les(sen) gaan we samen aan de slag met bovenstaande thema's en is er ruimte voor jouw verhaal. Kom op adem, neem de tijd, ontdek wat ontspannen met je doet en met een beetje mazzel neem je wat energie mee voor de rest van de week.

Wil je meer informatie over dagen, tijden en prijzen? Schrijf een mail aan: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

yoga bij burnout

Hi, Ik ben Irene (rechts) en ik breng mensen graag in contact met hun eigen essentie en vooral met hun eigen rustpunt.
Ik heb tot nu toe twee keer een burnout gehad. De eerste keer heb ik helaas niet de tijd genomen om echt te herstellen zodat de tweede keer onvermijdelijk was.
Die tweede keer heb ik wel de tijd genomen mijn leven onder de loep te nemen en te ontdekken wat ik nu eigenlijk echt belangrijk vind in het leven. Ik wist dit diep van binnen altijd al, alleen durfde ik het nooit toe te geven, omdat het zo haaks stond op alles wat ik geleerd had op school, van mijn ouders en in de sociale omgevingen waar ik rond liep. Nu durf ik steeds meer te vertrouwen dat het altijd goed komt als ik mijn gevoel volg. De rust die ik daardoor creëer in mijn leven deel ik graag met je.

Mijn naam is Kim (links). Ik ben vrouw, dochter, moeder van twee puberzonen en run een yogastudio en een yoga docent opleiding. Vroeger... had ik een flitsent snelle baan in de mode, reisde ik over de wereld en ontmoette ik 'belangrijke' en 'bekende' mensen... Maar waar was ik? Die vrouw, de dochter en de moeder waren ver te zoeken en gelukkig was ik niet. Achteraf ben ik zó blij dat mijn burnout mij op het matje heeft geroepen! Want een innerlijke reis (nee niet altijd makkelijk maar wel altijd verhelderend) heeft mij gebracht waar ik nu sta. Ik werk nog steeds hard maar in een richting waar ik zelf ook iets aan heb. Met ook tijd voor andere belangrijke dingen in mijn leven.
Met veel passie en energie zet ik de technieken van diverse yogastijlen in bij het aanvoelen, sturen en motiveren van mensen die opzoek zijn naar richting in hun leven.
Als je bereid bent om jezelf werkelijk onder ogen te komen, dan is alles mogelijk! Stapje voor stapje.