Uit je burnout in je kracht met yoga

Slaap je slecht, ben je moe, kun je je steeds minder goed concentreren, verslapt je aandacht en interesse snel, heb je geen zin meer in (leuke) dingen, ben je prikkelbaar naar familie, vrienden en/of collega's, heb je weinig zelfvertrouwen, een veranderd zelfbeeld, last van uitbarstingen (schreeuwen, huilen, bang)? Grote kans dat je oververmoeid/overspannen of burn-out bent. Veroorzaakt door een teveel aan prikkels, een te hoge druk en een te groot verwachtingspatroon (naar jezelf en naar anderen). Je hebt teveel van jezelf gevraagd en te weinig naar je lichaam en ziel geluisterd.Yoga is een krachtig instrument om uit je burnout te komen. En niet alleen het doen van yoga, maar het ademen van yoga door je hele leven heen is een van de beste en eenvoudigste manieren om je leven weer naar een ander niveau te tillen. 

Daarom heeft Yogapoint Leidsche Rijn samen met Irene van Gent een programma ontwikkeld om deze zomer uit je burnout en weer in je kracht te komen. Zodat je het leven op jouw manier en volgens jouw waarden en regels kunt leven. 

Yoga is veel meer dan het doen van de houdingen, de filosofie achter yoga helpt je te ontdekken wie jij in essentie bent en wat jij hier op aarde komt doen. Het helpt je op een liefdevolle wijze te leven en jouw unieke gaven te ontdekken.
Dat is niet zweverig; aardser kan het niet! Door middel van beweging, ademhaling, meditaties en visualisaties leer jij je ware ik kennen met al haar mooie en minder mooie kanten. Wat zijn je valkuilen? Wat maakt je boos? En wat verdrietig? Zo leer je aanvoelen wanneer je de verkeerde kant op gaat. Belangrijker nog is de vraag: wat geeft je energie? Waar wordt je blij van? Waar kunnen ze je ‘s nachts voor wakker maken? Zo leer je keuzes te maken die jou de juiste kant op brengen. Leer luisteren naar je lichaam en ontdek je grenzen.

De thema’s die we tijdens de les behandelen:
Acceptatie
Geweldloosheid
In welke regels geloof jij?
De waarheid spreken & ontdekken
Neem de tijd
Overgave

De lessen vinden plaats op dinsdagmiddag van 15.00 – 16.45, daarna is er ruim de tijd om met elkaar in gesprek te gaan over de les, waar jij persoonlijk tegenaanloopt en wat je van elkaar kunt leren. Tijdens de les beoefenen we yoga, meditatie en krijg je de filosofie achter het thema van de week toegelicht. Aan het einde van de les krijg je een kleine opdracht mee naar huis om thuis verder te oefenen en de aandacht op het onderwerp vast te houden. NB. Weet dat je aan je werkgever tijd voor herstel mag vragen!

Data: 
Kennismakingsbijeenkomst: 2 juli
Blok 1: 9, 16, 23 juli
Blok 2: 6, 13, 20 augustus
Als je een les niet aanwezig kunt zijn wordt het thema van de week toegelicht via de mail en krijg je de opdracht voor de week toegestuurd. 

Kosten:
Cursus plus boek Geluk in 8 koppen thee: € 149,00
Persoonlijke sessies (los te boeken): € 75,00
Cursus plus twee sessies: € 249,00 (korting van € 25,00 per sessie/ alleen bij direct boeken)

Wil je meer informatie? Schrijf een mail aan: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

yoga bij burnout

Hi, Ik ben Irene (rechts) en ik breng mensen graag in contact met hun eigen essentie en vooral met hun eigen rustpunt.
Ik heb tot nu toe twee keer een burnout gehad. De eerste keer heb ik helaas niet de tijd genomen om echt te herstellen zodat de tweede keer onvermijdelijk was.
Die tweede keer heb ik wel de tijd genomen mijn leven onder de loep te nemen en te ontdekken wat ik nu eigenlijk echt belangrijk vind in het leven. Ik wist dit diep van binnen altijd al, alleen durfde ik het nooit toe te geven, omdat het zo haaks stond op alles wat ik geleerd had op school, van mijn ouders en in de sociale omgevingen waar ik rond liep. Nu durf ik steeds meer te vertrouwen dat het altijd goed komt als ik mijn gevoel volg. De rust die ik daardoor creëer in mijn leven deel ik graag met je.

Mijn naam is Kim (links). Ik ben vrouw, dochter, moeder van twee puberzonen en run de yogastudio en de yoga docent opleiding. Vroeger... had ik een flitsent snelle baan in de mode, reisde ik over de wereld en ontmoette ik 'belangrijke' en 'bekende' mensen... Maar waar was ik? Die vrouw, de dochter en de moeder waren ver te zoeken en gelukkig was ik niet. Achteraf ben ik zó blij dat mijn burnout mij op het matje heeft geroepen! Want een innerlijke reis (nee niet altijd makkelijk maar wel altijd verhelderend) heeft mij gebracht waar ik nu sta. Ik werk nog steeds hard maar in een richting waar ik zelf ook iets aan heb. Met ook tijd voor andere belangrijke dingen in mijn leven.
Met veel passie en energie zet ik de technieken van diverse yogastijlen in bij het aanvoelen, sturen en motiveren van mensen die opzoek zijn naar richting in hun leven.
Als je bereid bent om jezelf werkelijk onder ogen te komen, dan is alles mogelijk! Stapje voor stapje.