Masterclass Klankbad met Sylvia Reynen 

 

Vrijdag 24 September 2021 19.30 - 21.00 Shala 1

Datum: Vrijdag 24 September 2021

Tijden: 19.30-21.00 uur

Locatie: Yoga Point Oude Gracht Shala 1

Kosten: 20 euro 

 

Inschrijven? 

https://www.yogapoint.nl/index.php?option=com_reserveringen&view=inplannen&layout=betalen&les=13621936

Laat je door Sylvia onderdompelen in een “klankbad”. Ervaar de ontspannende werking van de klankschalen, gong, oceaandrum en rainsticks, terwijl je op je matje ligt. De ontspannende werking van de klanken nemen je mee op reis en je aandacht richt zich meer naar binnen. Het brengt rust en ruimte waardoor je energie makkelijker kan gaan stromen. Na afloop is er gelegenheid om vragen te stellen/ervaringen uit te wisselen onder het genot van een kopje thee.

 

8 weekse training Mindfulness met Sylvia Reynen, Start Vrijdagavond 1 Oktober

Data: 1, 8, 15, 22 en 29 okt.
5, 12 en 26 nov. 

Tijd: vrijdagavond: 19.00 - 21.30 uur

Kosten: 450,- euro

Merk je dat je meer gestressed bent in deze onzekere tijd? Dat je een korter lontje hebt of dat je meer piekert over het leven? Ga je richting een burn-out als je nu niets  veranderd? Ben je op zoek naar meer rust in je hoofd, meer energie en overzicht?Een training Mindfulness kan je helpen! 
 
Mindfulness kan ervoor zorgen dat je minder piekert, minder stress ervaart, effectiever werkt en lekkerder in je vel zit.

 

Meld je aan voor de training ‘Mindfulness’ via onderstaande link:

 https://www.yogapointshop.nl/a-64434120/oudegracht/8-weekse-training-mindfulness-bij-yogapoint-utrecht-vanaf-september-2021/#description 

 Het tarief is inclusief:

– indien gewenst (telefonisch) intakegesprek vooraf
– 8 sessies van 2,5 uur
– werkmap: uitgebreide informatie over de thema’s en oefeningen voor thuis
– mindfulness oefeningen op audio
– thee tijdens de livesessies
– stilte bijeenkomst van 2,5 uur  

Deze training wordt gegeven door Sylvia Reynen.“Vanuit mijn achtergrond als Yogadocent groeide mijn interesse voor mindfulness. In 2019 heb ik mijn opleiding tot Mindfulnesstrainer afgerond en ben ik gecertificeerd Mindfulnesstrainer.“Mindfulness heeft me geleerd om bewuster te leven en meer in contact te zijn met mezelf. Het heeft me geleerd dat het leven niet maakbaar is en dat ik met mildheid en begrip naar mezelf mag kijken. Veranderen wat er veranderd kan worden en aanvaarden wat niet veranderd kan worden”

 

 

 

 100 uur Ashtanga / Power Yoga  Basisopleiding 
 
Start op Januari
 
Meer informatie? 
 
 
of bel met Marije: 06-23093073 of mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 
 
 
6 daagse Yin Yoga opleiding (50hr) 
 

Start zaterdag 25 September van 13.00-19.00 uur met Marjon Rozema 

 

Data & Prijs TT:

 • 50 uur Yoga Alliance
 • - zaterdag 25 september
  - zondag 17 oktober
  - zondag 31 oktober,
  - zaterdag 13 november
  - zaterdag 27 november
  - zaterdag 11 december
 • Tijd: zaterdag 13.00-19.00 uur Shala 1 Oudegracht 44 Utrecht 
 • Prijs € 635,- (incl btw)

 Aanmelden: klik op de onderstaande link:

https://www.yogapointshop.nl/c-4727763/oudegracht/

Meer info: 

50hr Basis Yin Yoga Opleiding – 6 dagen 

Leer de basis van Yin Yoga & de Chinese meridiaan-theorie op een prachtige, geborgen plek in hartje Utrecht. Yin Yoga is een verademing in onze drukke maatschappij waar we continu worden overladen met prikkels. Het is een rustige, meditatieve Yoga vorm. Yin brengt onze levensenergie (Chi/Prana/Ki) in beweging via de diepere lagen van ons lichaam, het bindweefsel en de gewrichten. 

In deze basis opleiding leer je de vele kanten van Yin Yoga kennen en doorgronden, voor jezelf en/of je studenten met als doel het geven van een creatieve, veilige en toegankelijke Yin Yoga les.

 Ervaar zelf de kracht van verstilling en dompel jezelf onder in de studie en beoefening van Yin Yoga. De opleiding is zo opgezet, dat er voldoende tijd is voor reflectie en je kunt leren op een ontspannen manier. 

Wat ga je leren? 

* De basisprincipes van Yin Yoga 

* 5 elementen en meridiaan-theorie (uit de traditionele Chinese geneeskunde - TCM) 

* hoe je een yin yoga les opbouwt en gebruik maakt van ‘props’ (kussens, dekens, blokken en riemen) 

* 25 basis houdingen en mogelijke variaties 

* Functionele yoga – hoe de houdingen aan te passen aan de lichamen in je les – skeletale variatie 

* de relatie van de meridianen, de organen en emoties

*  Yin belichamen - de wijsheid van Yin en TCM meenemen naar je dagelijks leven, fysiek, energetisch en mentaal.

Voor wie is de Basis Yin Yoga Opleiding? 

Deze basis opleiding is breed toegankelijk. Je hebt misschien al eens een Yin Yoga les gevolgd en ervaren wat deze verstilde vorm van Yoga voor je kan doen.

Of misschien ben je (beginnend) Yoga docent en nieuwsgierig hoe je Yin kunt toevoegen aan je Vinyasa, Hatha of Ashtanga practice. Wellicht zoek je verdieping, puur voor jezelf. 

Deze door Yoga Alliance geaccrediteerde Yin Yoga Opleiding van 50 uur is voor jullie allemaal!  

 

Wat kan Yin yoga je bieden in het dagelijks leven? 

De beoefening van Yin Yoga is als een innerlijke reis.  

Door tijdens een Yin Yoga sessie langer in een houding te blijven, spreken we de diepere lagen van ons lichaam aan: het bindweefsel en de gewrichten (de fascia, ligamenten en pezen)

Door hier druk op uit te oefenen, uit te wringen of te verlengen zorg je voor een betere flow van levensenergie – ook wel Chi, Prana of Qi genoemd - in je lichaam. Yin yoga brengt je zowel energie, ontspanning als ruimte in je lijf en hoofd. 

Ervaar je eigen innerlijke reis, begeleid door docente Marjon Rozema en leer hoe je Yin yoga kunt overdragen op je studenten en/of toe te passen in het dagelijks leven. 

Hoe is de training opgezet? 

Bij het leren van nieuwe lesstof is er tijd nodig voor reflectie, om Yin Yoga te ervaren – op de mat en in je dagelijks leven. 

De opleiding is dan ook verdeeld over 6 dagen - van begin mei tot begin juli. Hierdoor hoef je niet alles ‘on hold’ te zetten tijdens de opleiding en heb je genoeg tijd om nieuwe inzichten en opgedane kennis te laten bezinken. 

Voorafgaand en tijdens de opleiding krijg je huiswerk, dat bestaat uit het lezen van hoofdstukken uit The complete guide to Yin Yoga* (2e editie, Bernie Clark )en het beantwoorden van een aantal vragen. Ook is het de bedoeling dat je een aantal Yin lessen volgt en je ervaringen hiermee noteert. 
* Dit boek dien jezelf aan te schaffen en ook altijd mee te nemen naar de opleidingsdagen. Het huiswerk gaat via email naar de docent. Daarnaast is er een besloten Facebook groep voor dringende vragen, tips en inspiratie. 

Je opleidingsdagen worden verdeeld in theorieblokken, Q & A sessies, praktische opdrachten, Yin Yoga sessies en ‘Hoe geef je les’ sessies. Vanaf dag 1 leer je elkaar les te geven, zodat het examen aan het eind van de opleiding een logisch vervolg is. 

Een typische opleidingsdag ziet er zo uit:

13.00 - 13.45   Yin Yoga – start opleidingsdag
13.45 - 14.30  Kenmerken van deze Yin Yoga les, aantekeningen, Q & A
14.30 - 16.00  Theorie – bijv.: anatomie, meridiaan theorie
16.00 - 16.15  Pauze
16.15 - 18.00 Praktische opdracht – bijv.: Yin Yoga workshop, functioneel Yoga lab, hoe geef ik les, Yoga quiz. Studenten geven les aan elkaar, tips & tops
18.00 – 18.45   Yin Yoga – einde opleidings dag
18.45 – 19.00  Q & A – huiswerk bespreking

 

NB Deze indeling kan aan verandering onderhevig zijn 

Hoogtepunten: * geen grote groep, maximaal aantal deelnemers is 15 * veel persoonlijke aandacht* besloten FB groep * Dagelijkse Yin Yoga-, en meditatiesessies * toegankelijke lesmethodes * E-book * 6 dagen instructie * 12 uur zelfstudie* zelfstudie overzichtelijk ingedeeld* geborgen opleidingslocatie in hartje Utrecht op loopafstand CS* YA-training van 50 uur

Wie geeft de opleiding? 

Marjon Rozema is Yin Yoga & Hormoon Yoga docent. Ze geeft les bij onder meer Yoga Moves en organiseert workshops en retreats in binnen-en buitenland. 

Marjon komt uit de media wereld en heeft jaren gewerkt als tv journalist en programma maker. Haar Yoga practice houdt alles in balans. Als docent is ze toegankelijk, warm en met ruimte voor een grapje op z’n tijd. Ze woont met haar vriend en twee zonen van 14 en 12 in Utrecht. 

 

Wie zijn haar inspiratie bronnen? 

In eerste instantie opgeleid als Vinyasa yoga teacher, geeft Marjon een aantal jaren Vinyasa flow lessen. 

Als ze Yin Yoga ontdekt, is ze om. Deze vorm heeft zoveel te bieden als tegenhanger van ons drukke bestaan! Sindsdien wil ze graag doorgeven wat Yin Yoga voor je kan doen. 

Ze heeft Yin opleidingen gevolgd bij Jose de Groot, Sarah Powers, Anoshe Overington en Jo Phee en modules bij Anat Geiger en Mirjam Wagner. 

Deze docenten met ieder een eigen aanpak, hebben de basis gelegd voor de manier waarop zij Yin Yoga met je wil delen. Daarnaast focust ze op het welzijn van vrouwen met Hormoon yoga.  

Marjon staat met Yogafactor geregistreerd bij Yoga Alliance als 200-ERYTZe volgt met regelmaat verdiepende workshops en opleidingen voor inspiratie en nieuwe inzichten om haar eigen practice te verdiepen.

Meer lezen over Marjon kun je op www.yogafactor.nl

Vragen? Mail gerust : Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Annuleringsvoorwaarden

* annulering tussen 12 en 10 weken voor aanvang: 50 % restitutie lesgeld

* annulering 8 weken voor aanvang: geen restitutie 

* Yogapoint en Yogafactor vinden het van groot belang dat de omgeving van de opleiding veilig is voor iedereen. Als een deelnemer ethische grenzen overschrijdt en ontoelaatbaar gedrag vertoont, behouden wij ons het recht voor een deelnemer te weren en is er geen recht op restitutie van het lesgeld. 

* Als de deelnemer tijdens de opleiding wil stoppen, is er geen recht op restitutie. 

*  De Basis Yin Yoga Opleiding heeft doorgang vanaf 6 inschrijvingen. Niet later dan 14 dagen voor aanvang van de opleiding geven we door of de training doorgang vindt, en zo mogelijk eerder. Mochten er minder inschrijvingen zijn, wordt het volledige lesgeld terug gestort.

 

Certificaat

Door alle opdrachten af te ronden en volledige aanwezigheid tijdens de trainingsweek, kun je een certificaat behalen bij Yoga Alliance*. 

Wil je hiervoor in aanmerking komen, vergeet dan niet dat je zelf zorg moet dragen voor de registratie bij YA en de financiële afhandeling daarvan. 

 
Aanmelden: klik op de onderstaande link: