100 uur Ashtanga / Power Yoga  Basisopleiding 
 
Start 20 Feb 2021
 
Meer informatie? 
 
 
of bel met Marije: 06-23093073
 
 
 
6 daagse Yin Yoga opleiding (50hr) 
 

Start zaterdag feb 2021 van 13-19 uur met Marjon Rozema Start Jan 2021

 

Data & Prijs TT:

  • 50 uur Yoga Alliance
  • 16 en 30 Januari, 13 en 27 Februari , 13 en 27 Maart
  • Tijd: zaterdag 13.00-19.00 uur Shala 1 Oudegracht 44 Utrecht 
  • Prijs € 635,- (incl btw)

 Aanmelden: klik op de onderstaande link:

https://www.yogapointshop.nl/c-4727763/oudegracht/

Meer info: 

50hr Basis Yin Yoga Opleiding – 6 dagen 

Leer de basis van Yin Yoga & de Chinese meridiaan-theorie op een prachtige, geborgen plek in hartje Utrecht. Yin Yoga is een verademing in onze drukke maatschappij waar we continu worden overladen met prikkels. Het is een rustige, meditatieve Yoga vorm. Yin brengt onze levensenergie (Chi/Prana/Ki) in beweging via de diepere lagen van ons lichaam, het bindweefsel en de gewrichten. 

In deze basis opleiding leer je de vele kanten van Yin Yoga kennen en doorgronden, voor jezelf en/of je studenten met als doel het geven van een creatieve, veilige en toegankelijke Yin Yoga les.

 Ervaar zelf de kracht van verstilling en dompel jezelf onder in de studie en beoefening van Yin Yoga. De opleiding is zo opgezet, dat er voldoende tijd is voor reflectie en je kunt leren op een ontspannen manier. 

Wat ga je leren? 

* De basisprincipes van Yin Yoga 

* 5 elementen en meridiaan-theorie (uit de traditionele Chinese geneeskunde - TCM) 

* hoe je een yin yoga les opbouwt en gebruik maakt van ‘props’ (kussens, dekens, blokken en riemen) 

* 25 basis houdingen en mogelijke variaties 

* Functionele yoga – hoe de houdingen aan te passen aan de lichamen in je les – skeletale variatie 

* de relatie van de meridianen, de organen en emoties

*  Yin belichamen - de wijsheid van Yin en TCM meenemen naar je dagelijks leven, fysiek, energetisch en mentaal.

Voor wie is de Basis Yin Yoga Opleiding? 

Deze basis opleiding is breed toegankelijk. Je hebt misschien al eens een Yin Yoga les gevolgd en ervaren wat deze verstilde vorm van Yoga voor je kan doen.

Of misschien ben je (beginnend) Yoga docent en nieuwsgierig hoe je Yin kunt toevoegen aan je Vinyasa, Hatha of Ashtanga practice. Wellicht zoek je verdieping, puur voor jezelf. 

Deze door Yoga Alliance geaccrediteerde Yin Yoga Opleiding van 50 uur is voor jullie allemaal!  

 

Wat kan Yin yoga je bieden in het dagelijks leven? 

De beoefening van Yin Yoga is als een innerlijke reis.  

Door tijdens een Yin Yoga sessie langer in een houding te blijven, spreken we de diepere lagen van ons lichaam aan: het bindweefsel en de gewrichten (de fascia, ligamenten en pezen)

Door hier druk op uit te oefenen, uit te wringen of te verlengen zorg je voor een betere flow van levensenergie – ook wel Chi, Prana of Qi genoemd - in je lichaam. Yin yoga brengt je zowel energie, ontspanning als ruimte in je lijf en hoofd. 

Ervaar je eigen innerlijke reis, begeleid door docente Marjon Rozema en leer hoe je Yin yoga kunt overdragen op je studenten en/of toe te passen in het dagelijks leven. 

Hoe is de training opgezet? 

Bij het leren van nieuwe lesstof is er tijd nodig voor reflectie, om Yin Yoga te ervaren – op de mat en in je dagelijks leven. 

De opleiding is dan ook verdeeld over 6 dagen - van begin mei tot begin juli. Hierdoor hoef je niet alles ‘on hold’ te zetten tijdens de opleiding en heb je genoeg tijd om nieuwe inzichten en opgedane kennis te laten bezinken. 

Voorafgaand en tijdens de opleiding krijg je huiswerk, dat bestaat uit het lezen van hoofdstukken uit The complete guide to Yin Yoga* (2e editie, Bernie Clark )en het beantwoorden van een aantal vragen. Ook is het de bedoeling dat je een aantal Yin lessen volgt en je ervaringen hiermee noteert. 
* Dit boek dien jezelf aan te schaffen en ook altijd mee te nemen naar de opleidingsdagen. Het huiswerk gaat via email naar de docent. Daarnaast is er een besloten Facebook groep voor dringende vragen, tips en inspiratie. 

Je opleidingsdagen worden verdeeld in theorieblokken, Q & A sessies, praktische opdrachten, Yin Yoga sessies en ‘Hoe geef je les’ sessies. Vanaf dag 1 leer je elkaar les te geven, zodat het examen aan het eind van de opleiding een logisch vervolg is. 

Een typische opleidingsdag ziet er zo uit:

13.00 - 13.45   Yin Yoga – start opleidingsdag
13.45 - 14.30  Kenmerken van deze Yin Yoga les, aantekeningen, Q & A
14.30 - 16.00  Theorie – bijv.: anatomie, meridiaan theorie
16.00 - 16.15  Pauze
16.15 - 18.00 Praktische opdracht – bijv.: Yin Yoga workshop, functioneel Yoga lab, hoe geef ik les, Yoga quiz. Studenten geven les aan elkaar, tips & tops
18.00 – 18.45   Yin Yoga – einde opleidings dag
18.45 – 19.00  Q & A – huiswerk bespreking

 

NB Deze indeling kan aan verandering onderhevig zijn 

Hoogtepunten: * geen grote groep, maximaal aantal deelnemers is 15 * veel persoonlijke aandacht* besloten FB groep * Dagelijkse Yin Yoga-, en meditatiesessies * toegankelijke lesmethodes * E-book * 6 dagen instructie * 12 uur zelfstudie* zelfstudie overzichtelijk ingedeeld* geborgen opleidingslocatie in hartje Utrecht op loopafstand CS* YA-training van 50 uur

Wie geeft de opleiding? 

Marjon Rozema is Yin Yoga & Hormoon Yoga docent. Ze geeft les bij onder meer Yoga Moves en organiseert workshops en retreats in binnen-en buitenland. 

Marjon komt uit de media wereld en heeft jaren gewerkt als tv journalist en programma maker. Haar Yoga practice houdt alles in balans. Als docent is ze toegankelijk, warm en met ruimte voor een grapje op z’n tijd. Ze woont met haar vriend en twee zonen van 14 en 12 in Utrecht. 

 

Wie zijn haar inspiratie bronnen? 

In eerste instantie opgeleid als Vinyasa yoga teacher, geeft Marjon een aantal jaren Vinyasa flow lessen. 

Als ze Yin Yoga ontdekt, is ze om. Deze vorm heeft zoveel te bieden als tegenhanger van ons drukke bestaan! Sindsdien wil ze graag doorgeven wat Yin Yoga voor je kan doen. 

Ze heeft Yin opleidingen gevolgd bij Jose de Groot, Sarah Powers, Anoshe Overington en Jo Phee en modules bij Anat Geiger en Mirjam Wagner. 

Deze docenten met ieder een eigen aanpak, hebben de basis gelegd voor de manier waarop zij Yin Yoga met je wil delen. Daarnaast focust ze op het welzijn van vrouwen met Hormoon yoga.  

Marjon staat met Yogafactor geregistreerd bij Yoga Alliance als 200-ERYTZe volgt met regelmaat verdiepende workshops en opleidingen voor inspiratie en nieuwe inzichten om haar eigen practice te verdiepen.

Meer lezen over Marjon kun je op www.yogafactor.nl

Vragen? Mail gerust : Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Annuleringsvoorwaarden

* annulering tussen 12 en 10 weken voor aanvang: 50 % restitutie lesgeld

* annulering 8 weken voor aanvang: geen restitutie 

* Yogapoint en Yogafactor vinden het van groot belang dat de omgeving van de opleiding veilig is voor iedereen. Als een deelnemer ethische grenzen overschrijdt en ontoelaatbaar gedrag vertoont, behouden wij ons het recht voor een deelnemer te weren en is er geen recht op restitutie van het lesgeld. 

* Als de deelnemer tijdens de opleiding wil stoppen, is er geen recht op restitutie. 

*  De Basis Yin Yoga Opleiding heeft doorgang vanaf 6 inschrijvingen. Niet later dan 14 dagen voor aanvang van de opleiding geven we door of de training doorgang vindt, en zo mogelijk eerder. Mochten er minder inschrijvingen zijn, wordt het volledige lesgeld terug gestort.

 

Certificaat

Door alle opdrachten af te ronden en volledige aanwezigheid tijdens de trainingsweek, kun je een certificaat behalen bij Yoga Alliance*. 

Wil je hiervoor in aanmerking komen, vergeet dan niet dat je zelf zorg moet dragen voor de registratie bij YA en de financiële afhandeling daarvan. 

 
Aanmelden: klik op de onderstaande link:
 
 
 
 YIN YOGA VERDIEPINGSOPLEIDING 2021
 

De opleiding is verdeeld over 6 dagen vanaf 10 april, elke dag van 13.00 - 19.00.

De data:

Zaterdag 10 april
Zondag 11 april
Zaterdag 8 mei
Zaterdag 22 mei
Zaterdag 19 juni
Zaterdag 3 juli
(
Diploma uitreiking vrijdagavond 9 juli)

Yogafactor & Yoga Point Oudegrachtslaan de handen ineen in deze Yin Yoga Verdiepingsopleiding.​ ​Verdiep je kennis van Yin Yoga & de Chinese meridiaan-theorie op een prachtige, geborgen plek in hartje Utrecht.

In de Yin Yoga Verdiepingsopleidingga je na je basiskennis een stap verder. Je leert verschillende manieren om Yin yoga te benaderen. Je gaat aan de slag met les opbouw en structuur.

Aan het eind van de opleiding beschik je over diverse tools om je Yin Yoga les uit te werken aan de hand van thema’s, zoals o.a. de 5 Elementen.

In de Basis Yin Yoga Opleidingligt de focus op Yin poses voor het onderlichaam. De Verdiepingsopleidingleert je alle Yin yoga houdingen voor het bovenlichaam, hun variaties, mogelijke combinaties tussen houdingen - ook met de basis poses - en de bijbehorende meridianen. Hierdoor kun je een completere les aanbieden aan je studenten.

De Yin Yoga Verdiepingsopleidinghelpt je zo een beter toegeruste Yin yoga docent te worden. Wil je ook meer diepgang in het lesgeven en je eigen beheersing van Yin?

Ervaar dan zelf de kracht van verstilling en dompel jezelf onder in de studie en beoefening van Yin Yoga.

De opleiding is zo opgezet, dat er voldoende tijd is voor reflectie en je kunt leren op een ontspannen manier.

Wat ga je leren?

* Yin poses voor het bovenlichaam en variaties
* meridiaan-theorie (volgens de Traditionele Chinese Medicijn

theorie)
*
de relatie van de meridianen, de organen en emoties

* hoe je tijdens een Yin les gebruik maakt van ‘props’
(kussens, dekens, blokken en riemen)
* thematisch lesgeven: seizoenen, (yin)yoga filosofie
toepassen, yin/yang, gemoedstoestand, taalgebruik
* 5 Elementen leer
* sequencing/hoe je een les opbouwt
* authentiek lesgeven

* functionele yoga – hoe de houdingen aan te passen aan de lichamen in je les – skeletale variatie

* Yin belichamen – de wijsheid van Yin en TCM meenemen naar je dagelijks leven, fysiek, energetisch en mentaal

* meer diepgang in je beheersing en beoefening van Yin yoga
Voor wie is de Yin Yoga Verdiepingsopleiding?

Deze opleiding is bedoeld voor diegenen die de basis van Yin Yoga al beheersen en en zich willen verdiepen. Je kunt doorstromen vanuit de Basis Yin Yoga Opleidingwaarbij je o.a. alle poses voor het onderlichaam hebt geleerd, hoe functionele yoga toe te passen en wat Yin inhoudt.

Heb je elders de basis gelegd voor Yin Yoga, en je wilt je graag opgeven, neem dan contact op met Marjon: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..
Deze 50 uur Yin Yoga Opleiding is geaccrediteerd door Yoga Alliance.

Hoe is de opleiding opgezet?

Bij het leren van nieuwe lesstof is er tijd nodig voor reflectie, om Yin Yoga te ervaren – op de mat en in je dagelijks leven.

De opleiding is dan ook verdeeld over 6 dagen – van half april tot begin juli. Hierdoor hoef je niet alles ‘on hold’ te zetten tijdens de opleiding en heb je genoeg tijd om nieuwe inzichten en opgedane kennis te laten bezinken. Naast de opleidingsdagen in de studio, krijg je praktische en theoretische opdrachten - reken hierbij op rond de 15 uur gemiddeld.

Voorafgaand aan de opleiding krijg je huiswerk, dat bestaat uit het lezen van een aantal hoofdstukken uit The complete guide to Yin Yoga* (de 2e editie van Bernie Clark) en het beantwoorden van een aantal vragen. Ook is het de bedoeling dat je voorafgaand en tijdens de opleiding Yin lessen volgt en je ervaringen hiermee noteert.

* Dit boek dien jezelf aan te schaffen en ook altijd mee te nemen naar de trainingsdagen. Het huiswerk gaat via email naar de docent.

Je opleidingsdagen worden verdeeld in theorie blokken, Q & A sessies, praktische opdrachten, Yin Yoga sessies en ‘Hoe geef je les’ sessies. Vanaf dag 2 leer je elkaar les te geven, zodat naast de theorie, het praktische gedeelte van het examen aan het eind van de opleiding een logisch vervolg is.

Een typische opleidingsdag ziet er zo uit:

13.00 - 13.45 13.45 - 14.30 14.30 - 16.00 16.00 - 16.15

18.00 – 18.45 18.45 – 19.00

Yin Yoga – start opleidingsdag
Kenmerken van deze Yin Yoga les, aantekeningen, Q & A Theorie – bijv.: anatomie, meridiaan theorie
Pauze

Yin Yoga – einde opleidingsdag Q & A – huiswerkbespreking

16.15 - 18.00

Praktische opdracht – bijv.: functioneel Yoga lab, hoe geef ik les, Yoga quiz. Studenten geven les aan elkaar, tips & tops

NB Deze indeling kan aan verandering onderhevig zijn
Hoogtepunten

* geen grote groep, maximaal aantal deelnemers is 15 * veel persoonlijke aandacht
* Dagelijkse Yin yoga-, en meditatiesessies
* toegankelijke lesmethodes

* verdieping in je Yin practice en manier van lesgeven * E-book
* 6 dagen instructie
* zelfstudie overzichtelijk ingedeeld

* geborgen opleidingslocatie in hartje Utrecht, dichtbij CS * YA-training van 50 uur

Mijn achtergrond

Mijn yoga pad begint met een Ashtanga Vinyasa opleiding. Met veel plezier geef ik een aantal jaren Vinyasa flow lessen. Als ik Yin Yoga ontdek, ben ik om. Deze vorm heeft zoveel te bieden als tegenhanger van ons drukke bestaan! Sindsdien wil ik graag doorgeven wat Yin Yoga voor je kan doen.

Ik heb Yin opleidingen gevolgd bij José de Groot, Sarah
Powers, Anoshe Overington en Jo Phee en modules bij Anat

Geiger en Mirjam Wagner.

Deze docenten met ieder een eigen aanpak, hebben de basis gelegd voor de manier waarop ik Yin Yoga met je wil delen. Daarnaast focus ik op het welzijn van vrouwen met Hormoon yoga.

Ik ben met Yogafactor geregistreerd bij Yoga Alliance als 200-ERYT & YACEP en volg met regelmaat verdiepende workshops en opleidingen voor inspiratie en nieuwe inzichten.

Prijs

€675 incl 21%BTW

incl E- book, een geprinte versie kun je van te voren aanvragen voor €35

Certificaat

Door alle opdrachten af te ronden en volledige aanwezigheid tijdens de trainingsweek, kun je een certificaat behalen bij Yoga Alliance.
Wil je hiervoor in aanmerking komen, vergeet dan niet dat je zelf zorg moet dragen voor de registratie bij YA en de financiële afhandeling daarvan.

Annuleringsvoorwaarden

* annulering tussen 12 en 10 weken voor aanvang: 50 % restitutie lesgeld
* annulering 8 weken voor aanvang: geen restitutie
* Als de deelnemer tijdens de opleiding wil stoppen, is er geen recht op restitutie.

* Mocht ivm aangescherpte Corona maatregelen vóóraanvang van de opleiding, samenkomst in de studio niet mogelijk zijn, dan wordt er gekeken naar alternatieve data of restitutie van het lesgeld.

* Mocht tijdens de opleiding de overheid ivm Corona sport- en yogascholen sluiten, dan worden de resterende opleidingsdagen in overleg verplaatst naar alternatieve data.
* DeYin Yoga Verdiepingsopleidingheeft doorgang vanaf 5 inschrijvingen. Niet later dan 14 dagen voor aanvang van de

opleiding geven we door of de training doorgang vindt, en zo mogelijk eerder. Mochten er minder inschrijvingen zijn, wordt het volledige lesgeld terug gestort.

Waar is de opleiding?

Yogafactor en Yoga Point ontvangen jullie graag bij de studio van Yoga Point op de Oudegracht a/d Werf 44, Utrecht.
De studio ligt aan de sfeervolle werf van de Oudegracht (nr.44) en op 10 minuten loopafstand van het CS Utrecht. De studio bevindt zich vlakbij de Rembrand bioscoop (schuin tegenover). Je kunt je inschrijven op de workshop pagina van Yoga Point Oudegracht.

Vragen?

Mail gerust naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Of bel/app naar Marjon op 06-13 483 218