Marjan

Marjan

Dordrecht (lesrooster)

Over Marjan

In het dagelijks leven ben ik zorgcoördinator in het MBO en begeleider Passend Onderwijs in het VO. Daarnaast geef ik yoga aan mensen met een verslaving en YinYoga lessen bij Yogapoint.

Yoga betekent "harmonie".
Yoga beoefening betekent voor mij: letterlijk en figuurlijk ruimte maken;
Ruimte in je lichaam, geest, emoties. Yoga is voor mij ook een mogelijkheid om je energie te verhogen. Deze vier elementen probeer ik d.m.v. Yoga in balans te brengen. Fysieke oefeningen, ademhalingsoefeningen, meditatie kunnen je harmonie brengen. Dan is ook je bestaan in harmonie.

Na mijn 500 urige yogaopleiding tot Hathadocent via YogaVidya, waar zowel de fysieke kant als de filosofische en energetische kant uit India centraal staan, heb ik YinYoga modules gevolgd bij José de Groot en bij Jo Phee. De laatste is een directe leerling van YinYoga founder Paul Grilley. Zij staat voor het belang van de juiste houding vinden voor ieder persoonlijk i.p.v. het voldoen aan een "plaatje" van een yogahouding. Iedereen is verschillend en voor een ieder is er de juiste houding te vinden om tot hetzelfde doel te komen. Om die reden vind ik de slogan van Yogapoint "yoga is voor iedereen" (for every body) zeer passend.

In de yogalessen die ik geef, probeer ik de mensen een stukje bewustzijn en innerlijke stilte te laten ervaren. Zoals Sadhguru het zo mooi zegt: "To find wellbeing, people are always looking up. Only when you turn inward, it will happen.”

Marjan's specialiteiten

Restoritive Yoga
Yin Yoga
Hatha Yoga

Marjan's talen

Nederlands
English

 
← Terug naar docenten overzicht