Welkom bij het online videoplatform van Yoga Point.

Leden kunnen de reguliere lessen nu online volgen via het reguliere reserveringssteem (locatie 'Online Yoga). Het lesrooster vind je hier. Er is een nieuw online platform met meer dan 1200 lessen! Je kunt hier naartoe gaan door de klikken op onderstaande foto. Onder de foto staat tevens nog het oude platform dat beschikbaar blijft voor degenen die daar toegang tot hebben.

yoga point online banner

Onderstaand vind je verschillende lessen gesorteerd per vorm.  Klik op de naam om naar de videos te gaan. Heb je (nog) geen toegang) Stuur ons dan een email.

Ashtanga Yoga

Ashtanga Vinyasa yoga 'led class'
De Ashtanga Vinyasa yoga les bestaat uit een serie van actieve, fysieke bewegingen, reinigende oefeningen, adembeheersing, focus, meditatie en ontspanning. Docenten begeleiden je in en uit de houding, leren je je grenzen te ontdekken en ondersteunen je op mentaal en emotioneel niveau. Ze adviseren je hoe je verdieping kan brengen in je beoefening en veilig te bewegen op de yogamat. De sfeer tijdens de yogalessen is dynamisch, geconcentreerd, energiek en aan het einde rustgevend.

Hatha Yoga

Hatha yoga is een fysieke vorm van yoga, waarbij men het lichaam gebruikt. Dit kan op een intensieve manier gebeuren, maar ook op een meer ontspannen wijze. Eigenlijk zijn alle andere vormen van yoga, die Yoga Point aanbiedt, afgeleiden van hatha yoga. In alle lessen worden lichaam en geest door middel van (soms intensieve) houdingen getraind. Door bewust met het lichaam en de ademhaling bezig te zijn, wordt het lichaam gezonder en neemt het bewustzijn toe. De fysieke houdingen zorgen voor een toename van kracht flexibiliteit, en een gezonder lichaam. De ademhaling speelt een essentiële rol bij hatha yoga, omdat de ademhaling invloed heeft op het hele lichaam. Een juiste ademhaling heeft een positief effect op het hele lichaam. In de lessen komt ook het evenwicht aan bod: aanspannen / loslaten, beweging / rust, activiteit/ ontspanning, inademing / uitademing.

Jai Ma Flow

Inspirerende lessen van Doris - Yoga Point Arnhem.

Pilates

Pilates is ontwikkeld door Joseph Pilates. Het doel van Pilates was om het lichaam beter bestand te maken tegen ziektes. Dit werd gerealiseerd door de spieren te versterken, de flexibiliteit te vergroten, de concentratie beter te maken en de algehele gezondheid te verbeteren. De Pilates oefeningen richten zich op het hele lichaam, waarbij vooral de core-spieren worden getraind en het is ontstaan in het begin van de 20e eeuw. Joseph was zijn tijd zo ver vooruit dan men eigenlijk pas in het begin van de 21e eeuw zijn werk is gaan erkennen. Alleen in de Verenigde Staten beoefenen al meer dan 10 miljoen mensen en dit aantal groeit nog steeds snel. Ook in Nederland groeit het aantal deelnemers nog snel en Pilates krijgt steeds meer bekendheid.

Restorative Yoga

Een rustige les die niet alleen de flexibiliteit en ontspanning bevordert, maar ook herstellend werkt en vernieuwde energie geeft.

Vinyasa Yoga

Bij vinyasa yoga worden de houdingen van hatha yoga in series uitgevoerd op het ritme van de ademhaling. Hierdoor ontstaat een vloeiende beweging. Door deze combinatie worden afvalstoffen uit het lichaam afgevoerd, krijg je nieuwe energie en ontstaat er ontspanning en geestelijke rust. De lessen zijn over het algemeen fysiek wat uitdagender dan een hatha- yoga les.

Yin Yoga

In een yin yoga les worden de houdingen langer vastgehouden dan in elke andere les. Omdat het allemaal houdingen zijn waarin het lichaam kan ontspannen, word je niet alleen leniger, maar kun je ook makkelijker loslaten. Ook veel liefhebbers van yang(actieve) lessen, gaan graag naar een yin les om de balans te behouden.

Yoga Pilates

Yoga Pilates Balance is een combinatie tussen de ontspanning en flexibiliteit van Hatha Yoga en de kracht en core strenght van Pilates. 

Iyengar yoga

Een yogavorm waarbij heel veel aandacht wordt gegeven aan de houdingen zelf. De houdingen worden langer vastgehouden en er is veel aandacht voor elke positie. 

Yoga Nidra

Een tijdje compleet ontspannen? Dan is deze vorm van yoga perfect voor je!

Korte yogalessen

Heb je wat minder tijd? Volg van één van deze kortere lessen.

Diverse andere vormen