Voor yoga moet je lenig zijn.

Als je aan yoga doet word je leniger, maar dat is een effect van yoga en niet een vereiste. Eén van de doelen van yoga is om een gezonder lichaam te krijgen en juist als je wat minder lenig bent, kan het voordelen hebben.

Yoga heeft te maken met religie.

Onze yogalessen zijn niet religieus van aard. We zijn actief bezig met het lichaam en je bepaalt helemaal zelf wat je wel en niet doet.

Yoga is voor vrouwen.

Hoewel er relatief meer vrouwen aan yoga doen, zien we gelukkig ook steeds meer mannen in de les en zij kunnen allemaal beamen dat yoga ook geschikt is voor mannen.

Yoga is niet inspannend.

Er zijn inderdaad rustige yogavormen, maar er zijn zeker ook intensieve vormen die zeker ook de kracht en conditie verbeteren. Op ons rooster kun je de intensiteit van de lessen zien. Yoga is vaak meer inspannend dan mensen vooraf denken.

Yoga is voor ouderen.

Er zijn ouderen die de voordelen van yoga hebben ervaren, maar er zijn bij Yogapoint ook veel jongeren die aan yoga doen.

Yoga komt uit het Hinduisme.

Yoga is veel ouder dan het Hinduisme en kan niet uit het Hinduisme komen. Het is wel bekend onder de Hindoes, vooral in Azie, en daardoor wordt het vaak aan elkaar gelinkt.